Een stretchtent is een erg veelzijdig soort tent die heel flexibel is om op te stellen en weer af te breken. Je kunt kiezen uit tijdelijke of permanente stretchtenten. Dit soort tenten wordt meestal gebruikt om evenementen, feesten en terrassen te overkappen, zonder het gevoel van ‘buiten zijn’ weg te nemen. Er bestaan verschillende soorten stretchtenten, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Kleine stretchtent om je terras droog te houden

Buiten vertoeven is heerlijk, maar niet wanneer het regent. Een vaste overkapping voor je terras neemt veel plaats in en zorgt er ook voor dat je niet meer kunt kiezen wanneer je er gebruik van maakt en wanneer niet. Met een kleine stretchtent is dit geen probleem. Het is gemakkelijk om dit soort tent op te stellen en weer af te breken. Bovendien zorgt het flexibele materiaal ervoor dat deze tent in allerlei vormen en maten gemaakt kan worden, waardoor ze zeker over jouw terras kan staan. Je kiest zelf de kleur of de print van je tent. De tent is van waterdicht en brandvertragend materiaal gemaakt, waardoor het ook een heel veilige manier van overkappen is.

Mag het een beetje meer zijn?

Een gewone stretchtent biedt beschutting tegen de regen, maar niet tegen de wind. Als je wil dat jij en je gasten ook beschut zitten tegen de wind, is een stretchtent met zijwanden een betere keuze. Dit soort tent is een variatie op een gewone stretchtent, maar dan extra functioneel en flexibel wanneer het aankomt op verschillende weersomstandigheden en privacy behoeften. Door voor een stretchtent met zijwanden te kiezen, kies je voor extra bescherming tegen de wind, de regen en tegen lage temperaturen. De zijwanden kunnen snel worden toegevoegd om de tent af te sluiten wanneer de wind in kracht toeneemt, het kouder wordt of wanneer het stevig begint te regenen. Bovendien biedt een stretchtent met zijwanden privacy voor evenementen waar discretie gewenst is, zoals bij bruiloften of wanneer je een zakelijke bijeenkomst organiseert. Dit soort tent creëert een afgesloten ruimte en vermindert de inkijk van nieuwsgierige kijklustigen. Uiteraard biedt een stretchtent met zijwanden ook voldoende ventilatie en laten de zijwanden ook natuurlijk licht binnen.

Extra voordelen van zijwanden

Wanneer je voor een stretchtent met zijwanden kiest, biedt dit je ook de mogelijkheid om je tent in compartimenten op te delen. Zeker wanneer je je tent gebruikt om een feest in te geven, is het handig om aparte zones te creëren voor bijvoorbeeld de catering, een loungeruimte en een dansvloer. Wanneer je kiest voor een stretchtent met zijwanden, kun je de kleur van je tent of de bedrukking ervan zelf kiezen. Uiteraard kun je dit soort stretchtent ook in allerlei vormen en maten laten vervaardigen.